torsdag 2 januari 2014

Mot Berlin

När M kl 00.15 igår märkte att han kollat fel på flygtiderna och vårt plan gick 06.15 istället för 7.30 så blev det väldigt bråttom att komma i säng.
04.00 slog vi upp våra bruna och tog oss i taxi till Arlanda.
Jag halvt medvetslös..
Efter ett himla springande mellan gate 3 och 5 kom vi till slut på planer till Köpenhamn för att sen byta till planet till Berlin. 
9.15 var vi äntligen på plats trötta men nöjda. 


Innan vi kom till hotellet hann vi bli avkastade av t-banan av kontrollanter då vi stämplat våra biljetter fel men vi fick sen åka vidare som tur var. :-) 

M har tjatat om döner kebab så det blev vår tidiga lunch innan vi avverkade 1 mil till fots.
Mer kaffe sen fick vi äntligen checka in på hotellet som ligger precis vid checkpoint Charlie för att sova några timmar.



Sen gav vi oss ut i Berlin igen och vi började med att reka lite shopping där Apple store var det vi båda tyckte var häftigast att se. Herregud. Det var säkert ett 50-tal anställda där inne. 


Vi hade sen bestämt oss för att äta på en asiatisk restaurang som ligger lite off men som fått fantastiskt betyg på tripadvisor.
När vi efter mycket om och men hittar dit är det stängt.
Vi har då inte ätit på 8 h och ni som känner mig vet hur nära döden jag är då..
Vi hittar snabbt ett substitut som M tror är en typisk tysk kedja som bl.a. serverade schnitzel.



Schnitzel  blir perfekt tänker vi och beställer öl och bubbel. 
När vi tittar oss omkring är det bara män där vilket vi tror är ett sammanträffande men när M hämtar en turistfolder fattar vi vart vi hamnat. 


Vi blev lite förvånade båda två haha. Mycket trevligt och mycket god mat och det blev verkligen kontrasternas afton när vi gick från gaybarer, genom gatorna där prostituerade stod längs gatan till det finare området Sonycenter där vi tog dessert och dryck på en uteservering innan vi kom fram till vårt område.





Väl framme på hotellet nu konstaterar vi att vi idag gått 19 km.
Det känns i ben och rumpa.

Nu ser vi fram emot en ny dag i härliga Berlin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar